Вести

> <
 • Според Меѓународниот монетарен фонд, ова се земјите со највисок ранг во светот по номинален БДП:
  Повеќе
 • Новата бескаматна кредитна линија „Ковид 4“
  Повеќе
 • Фискален Бројач
  Повеќе
 • Листа на хотели за соработка со Министерството за економија за прием на гости за искористување на годишен одмор за работници со ниски приходи т.е ваучери
  Повеќе
 • Усвоена првата национална Стратегија за финансиска едукација и финансиска инклузија
  Повеќе
 • ДДВ за струјата на домаќинствата се намалува од 18 на 5 проценти, усвоено законското решение, предлог на МФ
  Повеќе
 • Цeната на нов локдаун за економијата – Колку понавремен, толку побезопасен
  Повеќе
 • Онлајн конференција „Глобален дијалог на лидерите во правосудството - Правда за сите во услови на криза“
  Повеќе

Настани

> <
 • Обука за градење на капацитетите на членовите на работните групи формирани во рамки на Мрежата на ГОи за ПОВ
  Повеќе
 • Реакција на изјавите од вчерашната прес конференција на министерот за здравство и претседателот на Комисијата за заразни болести
  Повеќе
 • Одржана е-конференција „Отворено владино партнерство – дијалог за Националниот акциски план 2021-2023“
  Повеќе
 • Јавен повик за пријавување учество во процесот на ко-креирање на Акциски план за Отворено владино партнерство 2021-2023 година
  Повеќе
 • Учество во емисијата КОД, за прибирањето и трошењето на средствата за справување со пандемијата
  Повеќе
 • Информација за медиуми – 18.05.2020
  Повеќе
 • На 7 април 2020 година, Светскиот ден на здравјето, солидаризирајте се за универзални јавни здравствени политики во Европа
  Повеќе
 • Комерцијализацијата на здравјето значително негативно влијае врз нашето здравје
  Повеќе

Публикации

> <
 • Колкаво е нивото на реактивност и проактивност кај јавните институции во РСМ во 2021 година
  Повеќе
 • Колкаво е нивото на реактивна транспарентност кај јавните институции во РСМ во 2021 година
  Повеќе
 • Колкаво е нивото на проактивна транспарентност кај јавните институции во РСМ во 2021 година
  Повеќе
 • Колкаво е нивото на реактивност и проактивност кај јавните институции во РСМ во 2020 година
  Повеќе
 • Колкаво е нивото на реактивна транспарентност кај јавните институции во РСМ во 2020 година
  Повеќе
 • Колкаво е нивото на проактивна транспарентност кај јавните институции во РСМ во 2020 година
  Повеќе
 • Со 38.3 милиони УСД добиени со заем од Светска Банка, Владата се справуваше со последиците од COVID-19
  Повеќе
 • Пристап на жените до пазарот на труд и активните политики за вработување
  Повеќе